Kleding en Textiel - Wat U Moet Weten

Textiel zijn items die we gebruiken om kleding en andere artikelen van slijtage te maken. Het merendeel van de textiel die we kopen worden ingevoerd of geteeld op kleine schaal in onze eigen achtertuin, door lokale bedrijven, en de mensen die zijn toegetreden tot de lokale coöperaties.

De textielindustrie werken meer mensen dan elke andere industrie. Omdat er zo veel mensen betrokken zijn bij het proces van het maken van textiel, is het belangrijk dat de stof die wordt geproduceerd is niet alleen veilig voor de persoon die het gebruikt, maar ook veilig voor iedereen die in contact komt met het. Veiligheidsnormen worden gemandateerd voor alle textiel om ervoor te zorgen dat de arbeiders, evenals de mensen die de producten te dragen, zijn veilig.

Helaas zijn veel van de gevaren voor de gezondheid van de kleding kan worden herleid tot het feit dat de arbeiders in de textielindustrie zijn vaak niet volledig bewust van wat ze zetten op hun lichaam. Een veel voorkomend probleem is de besmetting van de kleding met schadelijke chemische stoffen, zoals chloor. Chloor wordt gebruikt om ziektekiemen te doden op de kleding voordat het wordt gedragen, maar het kan sijpelen in de vezels van de kleding, waardoor ademhalingsproblemen en andere problemen.

Er zijn een breed scala van textiel voor ons beschikbaar in de Verenigde Staten vandaag. In feite zijn er maar liefst achthonderd verschillende textiel per jaar geproduceerd. Enkele van de meest voorkomende vormen zijn die zijn gemaakt van katoen, polyester, acryl, nylon, wol en vlas.

Katoen is verreweg de meest populaire stof die wordt gebruikt om textiel te produceren. Katoen is een uiterst duurzaam materiaal dat zorgt voor een uitstekend materiaal voor kledingaccessoires. Het is algemeen bekend dat de ontwikkeling van vezel werd onder impuls van de ontdekking van katoen zelf. Dit bleek zeer nuttig te zijn, want het staat in een doek en ander textiel voor gebruik in grote hoeveelheden was.

Rayon, een vorm van zijde, isan extreem slijtvaste stof die op grote schaal wordt gebruikt om kleding te maken. Het heeft het vermogen om water zonder krimpen buiten te houden en het heeft de mogelijkheid om te ademen, dus netheid behouden blijft. Het wordt ook wel jute, wat een type kunststof dat is gemaakt van versnipperde resten van een plant. traditioneel gebruikt als een waterdicht materiaal, het heeft een verscheidenheid aan toepassingen van vandaag. Rayon is het materiaal dat veel mensen denken als ze denken aan "katoen".

De polyester en acryl vezels afgeleid van gerecyclede plastic flessen, en worden vaak gebruikt in plaats van katoenen sommige producten. De waterbestendige aard van dit materiaal is uitstekend, en wordt vaak gebruikt in plaatsen die hoge vochtigheid. Polyester en acryl zijn in staat om vast te houden tot zeer goed aan slijtage door dagelijks gebruik.

Nylon is een zacht materiaal dat relatief sterk. Het wordt vaak gebruikt in dunne kleding, zoals kleding voor kinderen. Nylon wordt vaak bespoten met kleurstof om de kleur te veranderen, maar het niet vervagen, zoals katoen doet.

Wol is een zeer veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt in een verscheidenheid van manieren om textiel te maken. Geweven in een verscheidenheid van patronen, kan het worden gebruikt om lange, luxe katoen te maken. Deze katoen zijn vaak duur vanwege hun luxueuze textuur. Wol is ook een stof die is comfortabel om te dragen.

Nylon en acryl zijn ook mengsels van nylon en acryl, resulterend in een materiaal dat alles één vezel. Dit is geweldig voor kleding, omdat het zorgt voor het gebruik van verschillende kleurstoffen, die de stof zeer aanpasbare maakt. Het is echter niet de meest natuurlijke stof die u kunt vinden, en sommige verven processen kan schadelijk zijn voor de huid.

De belangrijkste overweging bij de aanschaf van textiel is ervoor te zorgen dat u een textiel die up zal houden onder de voorwaarden die u zal zetten het through.A goede vuistregel is om kledingstukken die bestemd zijn voor alle seizoenen, zoals de winter te kopen jassen en jacks. Voor mildere klimaten, moeten de stoffen in staat zijn om de zon, wind, regen en luchtvochtigheid te weerstaan.

Bij het zoeken naar de beste textiel voor uw kleding, zorg ervoor dat u op zoek bent naar iets dat zal houden aan de voorwaarden die u zal het doorverbinden. Door dit te doen zal ervoor zorgen dat u niet wachten tot het af te breken voordat je het draagt, dat is een grote geld-saver.