N.A., of Instituted Business Corporation, is een onafhankelijke, niet-beursgenoteerde financiële instelling die zich inzet voor het verstrekken van commerciële en vastgoedfinanciering, vermogensbeheer, advies, investeringsbankieren en andere diensten aan haar verschillende institutionele klanten. Het bedient klanten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld.

N.A., of Instituted Business Corporation, is een onafhankelijke, particuliere financiële instelling die zich inzet voor het verstrekken van commerciële en vastgoedfinanciering, vermogensbeheer, advies, investeringsbankieren en andere diensten aan haar verschillende institutionele klanten. Het bedient klanten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld.

}

Financiële instellingen zijn een van de belangrijkste onderdelen van een organisatie en als zodanig is het voor hen belangrijk om over voldoende geïnstitutionaliseerde bankdiensten te beschikken om aan de behoeften van hun institutionele klanten te voldoen. Institutional banking, zoals het in de branche bekend is, is een specifieke tak van bankieren. Deze tak van bankieren is gespecialiseerd op vele niveaus: corporate banking, investment banking, hypotheekbankieren, cashbankieren enzovoort.

Investeringsbankieren is een banksector die zich bezighoudt met investeringsfondsen voor bedrijven. Het verstrekt voornamelijk financiering voor de verwerving van bedrijfsmiddelen of voor andere zakelijke doeleinden. Investeringsbankieren is nauw verwant aan commercieel bankieren omdat dit laatste zowel de verwerving van bedrijfsactiva als de financiering van bedrijfsactiviteiten door middel van leningen omvat. Het belangrijkste verschil tussen institutioneel en commercieel bankieren is dat institutioneel bankieren zich meer richt op commerciële leningen dan op beleggings- en effectenleningen.

Commercieel bankieren houdt zich bezig met leningen voor de aankoop van huizen, kantoorgebouwen, winkelcentra, winkelcentra, restaurants, hotels, commercieel onroerend goed en vergelijkbare soorten instellingen. De kredietvereisten van commerciële banken zijn veel hoger dan die van huizenbanken, die door hen toegankelijk worden gemaakt om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

Investment banking is een vorm van geïnstitutionaliseerd bankieren dat betrokken is bij de verkoop van effecten zoals aandelen en door banken uitgegeven obligaties. Daarnaast verstrekken financiële instellingen ook kredietfaciliteiten aan klanten in de vorm van leningen. Dit soort geïnstitutionaliseerd bankieren hangt ook nauw samen met de financiering van de activiteiten van bedrijven. Een goed voorbeeld hiervan zijn de creditcardmaatschappijen, zoals Visa en MasterCard, waarvan de producten door banken worden uitgegeven.

Er zijn verschillende soorten instellingen die bij deze diensten betrokken zijn en elk heeft een groot aantal personeelsleden in dienst. Omdat ze allemaal verschillende functies en verschillende afdelingen hebben, is er meestal veel afstemming tussen deze afdelingen om de financiële instellingen soepel en foutloos te laten functioneren.

Institutionele banken hebben verschillende functies en deze functies zijn onderverdeeld in verschillende branches, afhankelijk van hun grootte. en aantal medewerkers. Tot hun belangrijkste functies behoren het verstrekken van commerciële, beleggings-, hypotheek-, vermogensbeheer-, advies- en treasury-diensten, evenals personeels- en bankdiensten. Deze diensten omvatten een breed scala aan financiële producten, zoals bankleningen, deposito's, spaarrekeningen, cd's, depositocertificaten en hypotheken.

Een ander belangrijk doel van institutioneel bankieren is het handhaven van de stabiliteit van het financiële systeem van de instelling. Om dit doel te bereiken, moeten deze financiële instellingen regelmatige procedures opstellen voor het verstrekken van leningen en het doen van betalingen.

Het opbouwen van goede relaties met zowel de klanten als de schuldeisers van de instelling helpt bij het opbouwen van een goede reputatie bij de klanten en andere leden van de instelling. Dit vergroot op zijn beurt de kans om grotere leningen van de klanten te krijgen, wat essentieel is voor het succes van de instelling.

Het grote aantal personeelsleden maakt dit type bank erg handig voor de klanten. Het zorgt ervoor dat hun geld veilig is, dat ze tijdige rapporten ontvangen over hun rekeningen en dat er geen verwarring bestaat over de betaling van hun rekeningen. Met behulp van deze methode kan een persoon tijdig betalen, zonder op zijn cheques te wachten.

Het grote aantal bankinstellingen over de hele wereld maakt het voor klanten gemakkelijker om leningen te krijgen. De banken kunnen tegen zeer lage tarieven de meest uiteenlopende leenmogelijkheden bieden. Deze optie heeft ook de voorkeur van de leners, omdat ze gemakkelijk leningen kunnen krijgen van een aantal geldgevers. Ze kunnen ook tarieven vergelijken en een geschikte geldschieter kiezen die de beste rentetarieven biedt voor de leningen die ze nodig hebben.

Het gebruik van dit type bank heeft een aantal voordelen. Om te beginnen kan een groot aantal financiële instellingen leningen aanbieden aan één persoon. Dit betekent dat ze in kortere tijd leningen kunnen krijgen dan wanneer ze een enkele lening bij een andere bank zouden aanvragen.