Basiscomponenten van een bewegingsmelder

De meeste woonhuizen hebben een soort alarmsysteem om hun gezinsleden en kostbaarheden te beschermen. Hoewel een alarmsysteem u en uw gezin zeker kan beschermen tegen een inbreker, doet het misschien niet veel goed als u niet kunt detecteren wanneer het alarmsysteem is geactiveerd of wat voor soort storing het ervaart. In dit artikel worden enkele van de belangrijkste componenten van een alarmsysteem besproken, zodat u beter kunt begrijpen hoe ze werken.

Bewegingsmelder

De meest elementaire elektrische component die in een alarmsysteem wordt gebruikt, is de PIR-bewegingsdetector (passief infrarood). De PIR-bewegingsmelder is een infraroodsensor die beweging detecteert door infraroodstraling op te vangen.

Een tweede component is de lichtsensor. De gebruikte lampen zijn tl-lampen, maar er zijn ook andere typen verkrijgbaar die veel helderder zijn. Lichtsensoren werken ook met het lichtsensorcircuit. Als er geen licht in een bepaald gebied komt, gaat de lichtsensor aan en wordt het gebied groen verlicht. Als er licht in het gebied komt, wordt de lichtsensor uitgeschakeld en zal een rood licht het gebied verlichten.

Het circuit naar de lichtsensor en het circuit naar de PIR kunnen anders zijn bedraad, afhankelijk van het specifieke model en merk alarm dat u heeft. Het laatste dat u wilt, is dat het lichtsensorcircuit uitvalt en het alarm afgaat. Het is mogelijk om bewegingssensoren te vinden die een signaal naar uw mobiele telefoon sturen dat klinkt als een alarm.

Een derde component is het noodstroomsysteem. Dit circuit kan op een aantal manieren op het alarm worden aangesloten. De meeste moderne draadloze modellen worden bijvoorbeeld geleverd met een circuit dat kan worden geprogrammeerd om in en uit te schakelen. Als de batterij leeg is of het alarm afgaat, begint het circuit automatisch te werken. Deze batterijback-up beschermt u en uw gezin tijdens een stroomstoring.

Er zijn veel verschillende merken en modellen om uit te kiezen wanneer u op zoek bent naar een bewegingsmelder. U moet op internet wat onderzoek doen om de juiste eenheid voor uw huis te vinden.

Onthoud dat het installeren van een nieuw alarmsysteem iets is dat door een professional moet worden gedaan. U moet ook de tijd nemen om het model waarnaar u kijkt uit te testen en ervoor te zorgen dat het veilig is voordat u het koopt.

Bewegingsmelders kunnen een geweldige manier zijn om uzelf en uw gezin te beschermen in tijden dat de elektriciteit uitvalt. Neem altijd de tijd om goed onderzoek te doen voordat u een alarm kiest.