Tips voor het kopen van een lichtschakelaar

In de wereld van elektrische bedrading is een elektrische schakelaar gewoon een apparaat dat wordt gebruikt om de stroom van de ene elektrische component naar de andere in en uit te schakelen, zoals een stopcontact of een stekkerdoos. Het is een essentieel stuk bedrading dat een aantal doelen dient, en als resultaat kan het worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan verschillende materialen. Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u op zoek bent naar een nieuwe schakelaar.

Lichtschakelaar

Het omschakelen van een schakelaar gebeurt meestal met behulp van een reeks draden die elk een bepaalde functie hebben. De eerste draad, een neutrale draad genoemd, is de draad die wordt gebruikt om de stroom in te schakelen wanneer de schakelaar wordt gebruikt. Deze draad gaat naar de stekkerdoos, die fungeert als connector voor de andere draden. De laatste draad in de serie is de actieve draad. Het is degene die feitelijk de stroom naar de stroombron regelt; als de actieve draad niet in hetzelfde circuit zit als de stroom, zal deze niet werken.

Het is belangrijk om te weten hoe lang de stroom zal duren voordat de schakelaar gereset moet worden. Als het normale licht aangaat wanneer u het licht aanzet, gaat het maar een paar minuten mee. Als de schakelaar in een noodgeval wordt gebruikt, moet deze mogelijk een paar keer worden gereset voordat de stroom weer wordt ingeschakeld. De meeste schakelaars zijn ontworpen met het oog op een levensduur van vijfhonderd tot duizend uur.

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een schakelaar. Een ding om te overwegen is of het UL-vermeld is. UL-gecertificeerde schakelaars zijn gebouwd met speciale veiligheidsvoorzieningen, zodat ze alleen werken in gevallen waarin dat nodig is. Dit betekent dat als er iets mis gaat met de schakelaar, u zich geen zorgen hoeft te maken dat de veiligheid van uw huis in gevaar is.

Een andere overweging is of de schakelaar is getest met andere elektrische componenten. Omdat er in een circuit een lichtschakelaar moet worden geïnstalleerd, wordt deze vaak naast de stroombron geplaatst. Daarom zal het tegen de stroom moeten worden getest om er zeker van te zijn dat het correct functioneert wanneer het wordt geïnstalleerd.

Als de schakelaar nieuw is, moet deze mogelijk nog worden geïnspecteerd. Dit komt omdat het mogelijk enkele aanpassingen nodig heeft om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Alle onderdelen die moeten worden aangepast, zoals de contacten of draden, moeten worden geïnspecteerd en geverifieerd door een gekwalificeerde professional.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe switch, zijn er een aantal sites in online winkels die deze verkopen. Ze bieden echter niet dezelfde garantie- of serviceopties als een winkel. Let hier goed op bij het kopen van een schakelaar.

Het maakt niet uit naar wat voor soort schakelaar u op zoek bent, er zijn veel online winkels die ze verkopen. U kunt de aangeboden functies bekijken en de beste kiezen voor uw behoeften. U kunt ook recensies lezen voordat u koopt om een ​​beter idee te krijgen van wat voor soort schakelaar voor u het beste werkt.

Als u problemen ondervindt bij het vinden van een lichtschakelaar voor uw huis, kan het moeilijk zijn om er lokaal een te vinden. Het is echter mogelijk dat u een schakelaar kunt krijgen die werkt met uw bestaande bedradingssysteem. Als u een lichtschakelaar vervangt, kunt u vaak geld besparen door een bestaand model te kopen en deze opnieuw te laten bedraden.

Het kan gevaarlijk zijn om een ​​lichtschakelaar te vinden die niet is gecertificeerd voor veiligheid. Sommige schakelaars geven bijvoorbeeld geen waarschuwing aan huiseigenaren dat het licht is ingeschakeld. Dit betekent dat een persoon per ongeluk het licht kan aanzetten zonder dat hij het merkt. U kunt het beste uw plaatselijke elektricien vragen om er een te installeren die gecertificeerd is.

Een ander ding om te overwegen zijn de kosten. Het in- en uitschakelen van uw verlichting kan veel meer kosten dan het kost om een ​​nieuwe lamp voor uw huis te kopen.