Waarom is het belangrijk om een ​​betrouwbare stroomvoorziening te hebben?

Een noodstroombron (EP) is alles dat stroom kan leveren aan een noodsituatie. Het levert stroom om piek-, kortsluit- en overbelastingssituaties op te vangen. Deze noodscenario's omvatten stroomonderbrekingen veroorzaakt door een explosie, brand, elektrische breuk, blikseminslag, explosie, storm, overstroming, ijs, hagel, explosie, tornado, aardbeving en andere weersgerelateerde gebeurtenissen. Voor een goede EP zijn elektrische componenten vereist.

Noodstroomvoeding

Er zijn veel elektrische componenten nodig om een ​​EP van stroom te voorzien. De meest kritische onderdelen van een noodstroomsysteem zijn de generator, het stroomonderbrekerpaneel, de zekeringenkast en de loadcellen. Hier levert de generator stroom aan het stroomonderbrekerpaneel en de zekeringenkast om de zekeringen te beschermen tegen kortsluiting in geval van brand.

Het derde element dat nodig is voor een noodstroombron zijn de loadcellen. Deze loadcellen zijn ontworpen om overtollig vermogen van de generator op te slaan. Ze gebruiken een batterij om energie op te slaan en indien nodig te ontladen. Een veelgebruikt type loadcel is de druppelcel die is ontworpen om op een paal aan de bovenkant van een gebouw te worden geplaatst om overtollige stroom in het gebouw af te voeren als er een stroomstoring is. Andere soorten loadcellen kunnen op zolders, garages, schuren, opslagdozen en ondergronds worden geplaatst.

Ten slotte zijn er verschillende elektrische circuits die worden gebruikt om de stroomtoevoer te regelen en elektrische verspilling te verminderen. De meeste systemen worden bestuurd door een bedieningspaneel. Dit regelt de toevoer van elektrisch vermogen door de hoeveelheid stroom te regelen die in het circuit gaat, evenals de distributie van de elektrische stromen naar de verschillende componenten.

Een noodstroombron kan ook verschillende soorten back-upgeneratoren bevatten. Een voorbeeld is de nooddieselgenerator die dieselbrandstof gebruikt om de generator van stroom te voorzien en die zich meestal ondergronds bevindt. Andere back-upgeneratoren zijn energiezuiniger en kunnen zelfs tijdens een stroomuitval stroom leveren.

Zoals u kunt zien, komt er veel kijken bij het verstrekken van een stroomstoring. Maar het belangrijkste is om een ​​systeem te hebben dat robuust en betrouwbaar is.

Een systeem dat is ontworpen om stroom te verdelen, is essentieel in tijden van nood. Het systeem moet in staat zijn om tijdig een volledig gebouw of bedrijf van stroom te voorzien zonder de veiligheid van werknemers in gevaar te brengen of materiële schade te veroorzaken.

Het is absoluut noodzakelijk dat een noodstroombron snel stroom kan leveren na een stroomstoring. Veel mensen lopen gevaar tijdens stroomuitval vanwege een gebrek aan communicatie tijdens een noodgeval.

Voor een bedrijf is het essentieel om een ​​betrouwbare stroombron te hebben om ononderbroken stroom te leveren. Het hebben van een goed systeem voor de distributie van elektriciteit is essentieel voor bedrijven van elke omvang.